22 Mayıs 2013 Çarşamba

EVDE ARKADAŞIM VAAARR

İrem kız evde ilk kez bir misafir ağırladı...

Haftasonu için eşimin kuzeni ve minik kızları Defne bize geldiler Silivri'den. Defne İrem'den yaklaşık bir buçuk ay büyük. O da İrem gibi sakin bir bebek hatta o kadar sakin ki bırakıyorsun yatağına kendi kendine uyuyor:)))) İrem de Ferber Yöntemi'yle buna alışmıştı ama bu aralar emziğini ağzından alıp oynamaktan ya da uykusu gelince sık sık yaptığı bir hareket olan kulak çekmekten bir türlü dalamıyor sonunda basıyor yaygarayı...Ellerini tutup yanında kalsam da uykuya dalması çok uzun sürüyor çünkü ellerinin tutulmasından hiç hoşlanmıyor. Açıkçası ellerini tutup yanında yarım saat yatmak benim de işime gelmiyor!!!!Ben bunu öğretmeye çalışmıyorum ki İrem kıza kendi kendine uyumayı öğretmeye çalışıyorum. Onun için şimdilik buna ara verdik. 

Gelelim haftasonumuza...Tam anlamıyla gezmekten yorgun düştüğümüz bir haftasonu oldu, çocuklar da aynı şekilde yorgun düştüler tabi. Biz büyükler gezelim tozalım yiyelim içelim dedik, çocukları da yanımıza kattık tabanlarımız patlayana kadar gezdik.
Kuzenler Silivri'den otobüsle geldikleri için Defne İrem kızın bebek arabasını kullandı. İrem kız da bu bahaneyle koca haftasonunu kanguruda annesinin koynunda geçirdi:))) Evde her türlü bebek eşyası olduğu için Defne Hanım hiç yabancılık çekmedi. Oyun halısı bile kendisininkinin aynısıydı. İki kafadar birlikte eğlendiler:)))

Defne maşallah çok güzel yemek yiyen bir bebek...Annesine buradaki başarısından ve yemek yedirme hızından!!!! dolayı hakkını teslim etmek lazım:))) Doktoru "Az kilo almış böyle olmaz" deyince Sevilay kolları sıvamış Defne'ye yemek yedirmek için ne yapabilirim diye...Gündüz biberonu kesmişler. Defne sadece akşamları biberon alıyor. Onlar gece beslenmesi için hala iki kere kalkıyorlar biz bir aya yakındır gece kalkmıyoruz. İrem!in kilosu güzel 6. ayında 6600 gr ve 63 cm. (Hatta çok iyi çünkü 2360 gr 46 cm doğmuştu bunu her fırsatta dile getiriyorum) Gece beslenmesini kendiliğinden kesti İrem ben gece 11-12 gibi uykusunda veriyordum ama bir süre sonra yemez oldu. Akşam 21.00 de son öğünümüzü alıp sabah 07.00 'de uyanıyoruz biz. Duruma göre daha erken yemişse 23.00 gibi verdiğim oluyor tabi bazen. İrem de Defne'ye bakarak daha fazla yemeye başladı. Bakalım bir sonraki ay kilomuz nasıl olacak...
Sonunda İnternetten sipariş verip de stoklar tikendiği için iptal olan mama sandalyemizi e.bebekte bulup hemen aldık. Son üründü İremkızın şansına daha da ucuza aldık,oldukça ekonomik bir alışveriş oldu. Resimde görülen "Chicco ı sit".. İkea'dan aldığımız mama sandalyesi minderiyle birlikte.




İrem Kızın Defne'den öğrendiği birşey daha oldu o da ellerinden tutup 1..2..3 diye sayıp hoop ayağa kalkmak:))) Başlangıçta basmıyor olsa da artık 3 deyince dimdik basar oldu İrem kız.(Teşekkürler Sevilay)
Güzel bir haftasonuydu.

1 yorum: